Mengapa sarapan pagi sangat penting setiap hari?

Mungkin ada sesetengah daripada kita yang kurang gemar bersarapan pagi atas pelbagai faktor seperti tidak mempunyai banyak waktu, keluar rumah pada awal pagi dan mungkin juga malas atau tidak berselera. Apapun alasan yang anda berikan, sarapan pagi tetap menjadi hidangan yang paling penting dalam satu hari tersebut. Jika anda “skip” waktu sarapan pagi anda, anda …

Kenapa Tak Boleh Selalu Makan Bakar-Bakar?

Akrilamida digunakan di seluruh dunia untuk mensintesis poliakrilamida. Poliakrilamida pula digunakan dalam pelbagai aplikasi. Contohnya, dalam rawatan air sisa, poliakrilamida digunakan untuk membekukan pepejal. Poliakrilamida juga digunakan oleh industri plastik, kosmetik, kertas dan tekstil. Namun begitu, tahukah anda bahawa akrilamida juga hadir dalam makanan yang tinggi kandungan gula apabila dimasak dengan suhu yang tinggi? Akrilamida …

Know Your Pasta Shapes!

Pasta is a well-loved cooking staple—inexpensive to make, yet versatile enough to turn into so many dishes. Many countries have their own versions of this flour, egg and water combination. The Germans have their spaetlze, while the Polish have pocket-like pierogis. Meanwhile, pasta is linked to Italian cuisine since it has been a staple in …

Mana katerer Subang Jaya yang accept minimum pax?

Tahukah anda sesetengah penyedia khidmat katering ada macam – macam syarat sebelum anda boleh order? Kena ikut minimum pax (contoh: 30 pax keatas).Kena order ikut pakej.Tak boleh tukar menu.Food per pax mahal sangat.Kena bayar caj tambahan (upah staff katering, caj pembersihan, kanopi, dll)Macam – macam lagi. Tapi korang cuma nak tempah katering simple je untuk …

Muslim-Friendly Catering In Subang Jaya

Do you want to organize a Chinese New Year open house and want to invite your Muslim friends? Don’t worry! Now you can “huat” together with your Muslim guests because Maidah Kitchen is now available for CNY catering! Our oriental menus are Muslim-friendly, cooked and managed by Muslim chef and staff. By the way, we’re …

Mudahnya Tempah Katering di Subang Jaya

Siapa kata tempah katering ni susah? Kena lebih 1000 pax baru boleh tempah? Kos makanan per pax mesti RM20-RM30 keatas? Sebenarnya tak pun! Tak perlu sampai walaupun 50 pax pun untuk tempah katering! Malah anda boleh tempah menu makanan serendah RM10 untuk setiap pax! Jangan risau, benda boleh bincang. Tak semestinya nak kahwin baru nak …